Суд обрав запобіжний захід військовому, який у Звягелі продавав Ф-1 та інші боєприпаси

Суд обрав запобіжний захід військовому, який у Звягелі продавав Ф-1 та інші боєприпаси

З матеріалів справи відомо, що в квітні 2024 року 41-річний військовослужбовець без передбаченого законом дозволу незаконно з метою збуту придбав оборонну осколкову ручну гранату Ф-1 та корпус наступальної осколочної гранати РГД-5. Згодом містянин незаконно збув вищевказані боєприпаси чоловіку, який був залучений до конфіденційного співробітництва і діяв під контролем правоохоронних органів. Після цього злочинна діяльність зловмисника була припинена шляхом його затримання працівниками поліції. Про це повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області

Умисні дії злочинця, які виразилися у придбанні, носінні, зберіганні та збуті вибухових речовин без передбаченого законом дозволу кваліфіковано відповідно до ч. 1 ст. 263 КК України.

«28 квітня 2024 року суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 60 днів та визначив розмір застави у межах 60 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 181 680 гривень. Застава може бути внесена в будь-який момент як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою. У разі внесення застави громадянина буде звільнено з-під варти і зобов’язано протягом 2-х місяців прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи», – йдеться у повідомленні. 

Також роз’яснено підозрюваному, що в разі невиконання покладених на нього обов’язків, застава звертається в дохід держави та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України й використовується у порядку, встановленому законом для використання коштів судового збору.