Пилип Будківський про своє відновлення, гру та інтуїцію Бойка (ВІДЕО)

Найменше всього він хотів би сидіти ось тут на трибуні. Але нині все, чим може допомогти команді Пилип Будківський — лише підтримкою. Форвард і досі у лазареті після жахливої травми, якої зазнав ще у матчі з «Минаєм». Про це повідомляє пресслужба ФК «Полісся».

«Могло бути краще, але зараз більш-менш вже так їсти нормально можу, трошки схуд, але буде час потім наверстати. Схуд на чотири кілограми. Для мене це багато. Коли тренуєшся, вага стоїть на місці або більша стає, а коли сидиш, нічого не робиш, ну з дітьми, але вага впала. Перші два тижні не міг їсти. За цей час стільки вівсяної каші з’їв, що закінчилася, треба було їздити кожен день», — розповідає Пилип.

Нині Пилип відновлюється вдома. Про тренування поки навіть не йдеться. При чому, мова тут про будь-які фізичні навантаження.

«Їздив там до пари лікарів, вони подивилися і сказали, що оперувати не треба, тому в принципі тільки час і воно саме буде загоюватися і зростати кістки тому в принципі, я не знаю через дві неділі може зроблю КТ і щось воно покаже. Тренуватись не можу поки, я з дітьми трошки стрибав на батуті, то відчуття негарні. Поки я завтра починаю велосипед крутити, далі через тиждень потроху буду бігати, а далі вже подивимося. Там вже кінець. А там далі вже буде видно. Мабуть, в цьому сезоні вже все. Тому що в принципі вже немає часу. Залишилося п’ять неділь, чотири. Поки маску зроблять це ще дві неділі. Адаптуватися до неї ще», — розповідає нападник житомирян.

Так, Будківському доведеться грати у масці за принципом Віктора Осімхена із «Наполі». Нині уявити нігерійця без маски просто нереально. Вона вже стала таким собі елементом його футбольного стилю.

«Заміри маски ще не зробив. Так я ж схуд, а потім лице більше стане. То маска буде як там лікар казав, як на конях сідло буде гуляти. В масці доведеться, хтось каже, два-три місяці грати. В принципі, я не знаю, як воно буде. Я футболіст. Я читав за Осімхена з «Наполі», то в нього вже все пройшло, але для впевненості він вже рік грає. Це все буде залежати від голови — багато стиків, так і в мене вже така позиція, що треба багато боротьби, тому може буду грати довго, я не знаю», — каже Пилип.

Але найголовніше, щоб Пилип Будківський грав. Бо сидіти на трибуні футболісту, як ви розумієте, геть непросто. Тим паче, коли у суперниках «Ворскла». Команда, котра не пустила «Полісся» до фіналу Кубка України.

«На цей матч мав би дуже багато мотивації. Так, я не забив пенальті і дуже хотілось би виправити і перед вболівальниками, і перед командою. Тяжко було на душі, але б хотілося вийти і забити. Але є одна команда, я думаю, що сьогодні хтось це вийде і зробить», — каже Пилип.

Це була досить рівна гра. Небезпечні моменти виникали, як біля воріт Ісенка, так і біля воріт Кудрика.

«Команда грала в п’ять захисників. Тяжко було вскривати їх, находити зони і «Ворскла» завжди така бойова команда. Тому така тяжка гра була», — ділиться післяматчевими враженнями Богдан Михайліченко.

Голом за «Полісся» відзначився Олександр Назаренко, але велика заслуга і Еміля Мустафаєва, котрий змусив помилитися Івана Нестеренка. А далі був пас у центр на Олександра.

«Я вважаю, що цей гол на процентів 70т - це Мустафаєва. Він все зробив для того, щоб я забив. Мені залишилося тільки підставити ногу. Хоть і праву, ну Слава Богу забив», — розповідає автор забитого голу.

А ще варто привітати і Богдана Михайличенка. Ну дивіться, він вперше вивів команду на поєдинок у якості капітана. І плюс до того це була його сота гра в УПЛ, уявляєте.

«Всі емоції залишилися на грі. Серйозно, нічого не лишилося. Дуже тяжка гра була. Дуже чекав цієї перемоги і дочекався. Дуже щасливий, що вийшов капітаном. Як мені сказали, це моя була 100 гра. Так що команда вся дуже щаслива і будемо боротися за єврокубки», — каже Богдан.

Отож, 1:0 перемога «Полісся» і реванш вдався.

«Гра видалася енергозатратною. Велику роботу ми проробили за цю гру. Хлопці багато віддавалися. Мені дуже сподобалося ставлення команди. Звичайно, у плані гри нам є що покращувати. Не все так завжди виходить, як ми би хотіли, але це нормально, це футбол. Сюди люди приїжджають так само професійні гравці. Вони хочуть вивезти звідси максимум. Але сьогодні удача на нашій стороні. І ми перед нашими уболівальниками реабілітувалися після кубкової поразки, яка, напевне, нам запам’ятається надовго і вона буде десь далеко в нашій голові, але залишимо кубок на наступний сезон. Півфінал був для нас дуже, дуже тяжким ударом, напевно. Воно так само позначилось і на сезоні, на хлопцях. Тому я дуже радий, що ми сьогодні їх обіграли в нас вдома», — підсумував Артем Козак.