За сім місяців платники податків Житомирщини до бюджетів усіх рівнів за платежами сплатили 14,3 млрд. грн.

За сім місяців платники податків Житомирщини до бюджетів усіх рівнів за платежами сплатили 14,3 млрд. грн.

Протягом січня – липня 2024 року (за оперативними даними) до бюджетів усіх рівнів за платежами, контроль за справлянням яких покладено на Головне управління ДПС у Житомирській області, забезпечено 14,3 млрд гривень, що на 15 відсотків, або на 1,9 млрд гривень більше, ніж у аналогічному періоді минулого року. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександр М`ясковський.

«Зокрема, до державної скарбниці платниками сплачено 8,6 млрд гривень, що на 14 відсотків, або на 1,1 млрд гривень більше, ніж у аналогічному періоді 2023 року. 

До місцевих бюджетів надійшло 5,7 млрд гривень, темп зростання надходжень до січня – липня минулого року становить 16 відсотків, або 820,9 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

Крім того, протягом вказаного періоду платниками податків області спрямовано до державних цільових фондів понад 9,2 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок). Порівняно з січнем – липнем 2023 року надходження збільшились на понад 661 млн гривень, або на 7,7 відсотка.