У Житомирі родинам загиблих захисників-прикордонників вручили державні нагороди

У Житомирі родинам загиблих захисників-прикордонників вручили державні нагороди

Війна з лютим ворогом забирає найкращих. Болошкевич  Денис, Кришту Владислав, Філіпович Сергій, Балко Олександр – ці хлопці, виконуючи бойові завдання, ні разу, ні на крок не відступили. Гідно та впевнено нищили окупантів. Увесь час, під шквальними обстрілами загарбників, стійко утримували свої позиції завдаючи ворогу відчутних втрат. Про це повідомляє пресслужба 9 прикордонного загону ім. Січових Стрільців ДПС України.

«Світла пам’ять про усіх наших бойових побратимів назавжди закарбована в серцях прикордонників! Вони для нас приклад мужності, стійкості, хоробрості та відданості справі захисту Батьківщини, охорони її державного кордону», – зазначив в промові перший заступник начальника 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців полковник Олександр Озінковський.

Розділяємо біль непоправної втрати та приносимо щирі співчуття близьким і рідним захисників.

Вічна пам'ять та шана Героям!

Відповідно до Указів Президента України, за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння українському народові, старшого сержанта Болошкевича Дениса Юрійовича, старшого сержанта Кришту Владислава Михайловича, молодшого сержанта Філіповича Сергія Степановича та головного сержанта Балко Олександра Михайловича нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Також усіх воїнів, за безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави  у зв’язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, нагороджено відзнаками Президента України «За оборону України».

Старший сержант Денис Болошкевич у складі підрозділу 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Державної прикордонної служби України виконував бойові завдання з захисту Батьківщини в районі н.п. Новомихайлівка Покровського району Донецької області. 12 листопада 2023 року окупант розпочав масований артилерійський обстріл та штурмові дії позицій прикордонників, під час якого Денис Юрійович дістав поранення, несумісні з життям, ціною власного життя виконав бойове завдання, смертю Героя поліг на полі бою.

Нагороду отримали батько та мати прикордонника.

Старший сержант Владислав Кришта у складі зведеного загону 31 прикордонного загону Західного регіонального управління виконував бойові завдання з захисту Батьківщини в районі н.п. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області. 14 жовтня 2023 року під час штурмових дій противника від мінометного обстрілу позицій прикордонників Владислав Михайлович дістав поранення, несумісні з життям.

Нагороду отримали батько, мати та сестри захисника.

Головний сержант Олександр Балко у складі підрозділу 11 прикордонного загону Східного регіонального управління виконував бойові завдання з захисту Вітчизни в районі н.п. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області. 07 грудня 2023 року ворожий безпілотний літальний апарат здійснив скиди вибухових пристроїв на позиції прикордонників, під час якого Олександр Михайлович загинув.

Нагороду отримали сестра з чоловіком.

Молодший сержант Сергій Філіпович у складі зведеного загону 94 прикордонного загону Західного регіонального управління виконував бойові завдання з захисту Батьківщини в Бахмутського району Донецької області. 03 серпня 2023 року під час штурмових дій противника від мінометного обстрілу позицій Сергій Степанович поліг на полі бою.

Нагороду отримали брат і сестра Сергія.

Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх загиблих захисників України.