Трьом жителям Бердичівщини загрожує кримінальна відповідальність за травмування односельців під час конфліктів

Трьом жителям Бердичівщини загрожує кримінальна відповідальність за травмування односельців під час конфліктів

У трьох різних випадках наслідки були схожими – за висновками експертів, завдані потерпілим тілесні ушкодження належать до категорії легких. Втім, причетним доведеться постати перед судом. Про це повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

У с. Великій П’ятигірці Райгородоцької громади між односельцями, 1961 та 1997 років народження, стався раптовий вуличний конфлікт. У результаті молодший із чоловіків ударив старшого, завдавши тілесних ушкоджень.

З повідомленням про травмування до дільничного офіцера поліції звернулась 43-річна жителька с. Білилівки Ружинської громади. Медики діагностували у потерпілої травми обличчя та голови. Поліцейський з’ясував, що до побиття жінки причетний 45-річний сусід. Нетверезий чоловік раптово накинувся на неї, коли та розмовляла з його донькою. Внаслідок удару жінка втратила рівновагу та впала.

Схожа подія сталася і в м. Андрушівці: молодик під час з’ясування стосунків спричинив 47-річному містянину тілесні ушкодження.

Нині всім фігурантам інкриміновано ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) КК України. Процесуальне керівництво здійснює Бердичівська окружна прокуратура. За двома з названих випадків дізнавачі проводять досудові розслідування. А жителю м. Андрушівки поліцейські вручили обвинувальний акт. Матеріали кримінального провадження вже направлено до суду.

Відповідно до чинного законодавства подібні дії караються штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами на строк до 1 року.