У Житомирі розпочався п’ятий відкритий дитячий турнір з футболу пам’яті Дмитра Рудя

147
У Житомирі розпочався п’ятий відкритий дитячий турнір з футболу пам’яті Дмитра Рудя

На стадіоні «Спартак Арена» триває I тур гри. Тут змагаються вісім команд зі всієї України. Завтра на них чекає II –III  тур, а півфінальна та фінальна гра відбудуться вже в суботу. Про це повідомляє пресслужба ЖМР.

«Радію тому, що це відбувається вже п'ятий рік поспіль. Найголовніше – позитивні емоції, які зараз відчувають діти. Бажаю їм отримати багато позитиву упродовж цих трьох днів. Впевнена, що переможе найсильніший!», – заступниця міського голови Марія Місюрова.

Дмитру було лише 18, коли він пішов на фронт, згадує бабуся Дмитра. Веселий, відкритий, сміливий хлопчина... В його батальйоні його називали Дімчиком, бо він був наймолодшим.

«Він віддав своє життя за нас з вами, заради того, щоб діти навчалися, грали в футбол, щоб батьки пишалися їхніми досягненнями. Світла пам'ять всім хлопцям, які загинули за нашу Батьківщину, слава і честь тим, хто зараз боронить Україну», – каже бабуся Героя Людмила Рудь.

Сестра-двійнятко Дмитра Анастасія Рудь згадує: «Дмитро завжди мріяв про мужню спеціальність. Він був дуже розумний – добре знав математику, грав в шахи, в футбол. Добрий, щирий, чесний, справедливий... Він не вступив до військового інституту , як мріяв, і добровільно пішов служити у морську піхоту. Тоді дуже рідко його бачила. Ми вчилися разом, сиділи за однією партою, ділили одну кімнату... В мене було чудове дитинство, та шкода, що в 20 років все обірвалося».