Ємільчинська громада отримала акумулятори «Powerwall» для об`єктів критичної інфраструктури (ВІДЕО)

Станом на квітень цього року Україна втратила понад 6 ГВт потужності своєї енергетики через атаки російських ракет і безпілотників. І хоча на Житомирщині ситуація наразі контрольована, варто підготуватися до імовірних відключень світла впродовж майбутнього опалювального сезону. З цією метою за ініціативи народного депутата України Арсенія Пушкаренка до об’єктів критичної інфраструктури Ємільчинської громади передали потужні павербанки.

«Завдяки «Direct Relief», нашим американським партнерам, спільно з фондом Євгена Пивоварова, мого колеги, завдяки Мінцифри, спільними зусиллями сьогодні вдалося забезпечити заклади, які несуть критичну важливість для функціонування громад, для надання різноманітних послуг: і медичних, і соціальних, і правових, освітніх послуг. Забезпечено павербанками “Tesla”», — говорить Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Система «Powerwall» – це акумулятор, що має потужність 5 кВт. Він зберігає електроенергію та «віддає» її у разі потреби. 2 таких пристрої отримала Ємільчинська лікарня.

«Одну систему ми плануємо встановити на палату інтенсивної терапії і операційну для потреб анестезіологічної і хірургічної групи, а іншу систему маємо встановити для потреб поліклінічного відділення. Ми маємо дизельний генератор, який встановили для поліклініки, але і батареї теж необхідні. Вони теж забезпечать зберігання і запобігання руйнувань всієї комп`ютерної техніки, яка наявна у всіх лікарських кабінетах», — каже директорка КНП «Ємільчинська лікарня» Наталія Брановицька.

Ще один «Powerwall» передали центру надання адміністративних послуг Ємільчинської селищної ради. Начальниця установи розповідає, неодноразово були ситуації, коли їхня робота блокувалася через відключення електроенергії, а завдяки потужному павербанку цього зможуть уникнути.

«На день ми приймаємо приблизно 50 відвідувачів. У нас 232 послуги. Дуже багато відвідувачів звертається через «Дію», витягуємо довідки про несудимість, дуже багато прописки та виписки, витяги з територіальної громади», — сказала начальниця ЦНАПу Ємільчинської селищної ради Світлана Недаєва.

«Тому, звичайно, що «Powerwall» забезпечить безперебійне надання електроенергії для того, щоб наші громадяни могли вчасно і комфортно отримати ту послугу, яку гарантує держава», — зазначає Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Загалом американські партнери передали 155 акумуляторів «Powerwall», які розподілять серед об`єктів критичної інфраструктури Житомирщини.