У Житомирі діти полеглих за Україну та діти-сироти й позбавлені батьківського піклування отримали свої перші шкільні портфелі

У Житомирі діти полеглих за Україну та діти-сироти й позбавлені батьківського піклування отримали свої перші шкільні портфелі

До школи — готові. 6-річна Ярославка Стратулат тримає новенький ранець. За кілька днів вона — першокласниця. Їй не терпиться перевірити, що у новому портфелику. Про це повідомляє пресслужба ЖМР.

«Олівці, фарби, пенал, альбом, пластилін, кольоровий картон, папір, фломастери... — перераховує дівчинка й одразу ділиться враженнями про портфелик: — «Він дуже гарний. А ці єнотики на ньому просто суперові..»

Напередодні навчального року дітей із родин загиблих та зниклих безвісти Героїв та дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування привітали святом «Першовересень». Захід відбувся в МКСЦ, де на дітлахів чекала цікава розважальна програма, ранці та необхідне шкільне приладдя.

Шкільне начиння оцінює і 6-річний Михайлик Мартиненко. Каже, найбільше подобаються фарби та олівці. Хлопчик вже знає, що буде малювати у школі. Пані Марія, мама Михайлика, зізнається: зібрати учня до школи – досить витратно.

«Ціни стали набагато вищими, аніж того року. А ще й зібрати одразу двох, бо маю доньку-старшокласницю... І тут забезпечили майже усім необхідним...», — тішиться жінка такому подарунку від міста.

Цьогоріч до перших класів житомирських ліцеїв підуть 18 діток із родин загиблих та зниклих безвісти Захисників, а також 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.