«Зроблено в Україні»: впровадження програми підтримки українських підприємців на Житомирщині (ВІДЕО)

Нова економічна платформа «Зроблено в Україні» запрацювала декілька місяців тому. Вона покликана допомагати вітчизняним підприємцям розвивати свій бізнес і виходити на закордонні ринки.

«Дуже важлива програма, вона об`єднує всі можливості і дає можливість підприємцю, виробнику, бізнесмену місцевому отримувати дуже широку підтримку від держави. Програма «Зроблено в Україні» – це маркування товарів, якраз які йдуть на експорт, щоб у всьому світі знали нашу якісну продукцію. Це і підтримка переробної галузі, дуже важливо піднімати рівень переробки в економіці. В розвинених країнах – це більше 20%, нам є до чого прагнути, у нас 10 %. Це, звичайно, проєкти, де йде компенсація робочого місця», — каже Перший заступник Голови ВРУ Олександр Корнієнко.

Завдяки цій платформі покращилася співпраця між українським бізнесом і державою, напрацьовуються практичні рішення для збільшення підтримки підприємців.

«Цією платформою опікується уряд і безпосередньо координує роботу щодо цієї програми Міністерство економіки, залучаючи відповідні міністерства та відомства до цієї програми. Державна служба зайнятості є саме учасником реалізації цієї програми. Тому у нас і відкрито офіс «Зроблено в Україні». Поки що не так багато людей скористалися, але більше 50 консультацій у нас вже було», — сказав директор Звягельської філії Житомирського обласного центру зайнятості Віктор Сербін.

У Звягелі на Житомирщині активно залучають виробників до цієї програми, проводять інформаційну роботу. Зокрема, нещодавно представників бізнесу запросили на зустріч з Першим заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком і народними депутатами Арсенієм Пушкаренком та Тетяною Цибою, щоб пояснити переваги платформи та разом знайти шляхи розвитку підприємств.

«Дуже вадливо сконцентруватися всім нам для того, щоб ці можливості якісно доносити до бізнесу, створювати умови та передумови, щоб бізнес залучався в ці проєкти, вирішував свої проблеми, зокрема, кадрові. Тому що за рахунок цього можна збільшувати рентабельність бізнесу, збільшувати оплату праці своїм працівникам. Ми знаємо, що це зараз один з найбільших викликів», — говорить Перший заступник Голови ВРУ Олександр Корнієнко.

Під час зустрічі акцентували увагу безпосередньо на тих програмах, які вже реалізовуються. Зокрема, це грантова політика та компенсаційні виплати роботодавцям за працевлаштування певних категорій громадян.

«Я думаю, що такі зустрічі дуже корисні, але хотів би, щоб вони адмініструвалися по спеціальностям, по якимось групам. Тому що коли збираються представник невеличких громад і великих завжди є якісь суперечки. Я сподіваюся, що таких зустрічей в майбутньому побільшає», — каже підприємець Сергій Маяцький.

Загалом на території нашої держави функціонує вже 17 офісів «Зроблено в Україні». Незабаром на Житомирщині планується відкриття ще двох – у Коростені та Бердичеві.