На Житомирщині відкрито новий підрозділ добровільної пожежної охорони

73
На Житомирщині відкрито новий підрозділ добровільної пожежної охорони

У селі Старосільці Старосілецької територіальної громади Житомирського району відбулося урочисте відкриття нового підрозділу добровільної пожежної охорони. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області. 

Створення цього підрозділу є важливим кроком у забезпеченні пожежної безпеки регіону. Підрозділ обслуговуватиме 10 населених пунктів, що знаходяться у зоні його відповідальності. На цей час до складу добровільної пожежної команди входять п’ять рятувальників, які забезпечені всім необхідним для виконання своїх обов’язків.

«Наявність такого підрозділу саме  у Старосільці надасть можливість працівникам добровільної пожежної команди прибути до місця події значно швидше ніж це зробить черговий караул державної пожежно-рятувальної частини, що знаходиться на відстані 20 км, а це,  врятовані життя та майно місцевих жителів», – зазначив начальник Головного управління ДСНС у Житомирській області Дмитро Нікулеско.

Під час урочистої церемонії новоспеченим вогнеборцям вручили бойовий одяг та ключі від пожежного автомобіля, який стане їхнім надійним помічником у боротьбі з вогнем. Відтепер ці рятувальники стоятимуть на варті безпеки не лише у своєму селі, а й у сусідніх населених пунктах. 

Відкриття нового підрозділу добровільної пожежної охорони є значним посиленням системи пожежної безпеки в регіоні, що дозволить оперативніше реагувати на надзвичайні ситуації та зберегти людські життя.