У Житомирській області за минулу добу сталося 52 пожежі в екосистемах на загальні площі понад 53 га

65
У Житомирській області за минулу добу сталося 52 пожежі в екосистемах на загальні площі понад 53 га

Упродовж минулої доби на території області рятувальниками ліквідовано 52 пожежі в екосистемах області. Вогнем пройдено понад півсотні гектарів територій Житомирщини. Горіло в усіх районах області, але найбільше у Житомирському. Там минулої доби сталося 32 таких загоряння. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

Загалом від початку року в області вже ліквідовано 2320 пожеж, 1260 з яких це в екосистемах.

Основною причиною таких загорянь є саме населення, яке часто залишає не погашене багаття без нагляду, через що вогонь завдає величезних збитків, адже неподалік присадибних ділянок знаходяться сусідські домогосподарства, поля, лісові масиви, на які вогонь перекидається дуже швидко. Такі дії наносять навколишньому середовищу значних матеріальних та екологічних збитків.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».