На Житомирщині оголосили підозри ще двом спільникам, які за винагороду допомагали чоловікам призовного віку перетнути кордон

67
На Житомирщині оголосили підозри ще двом спільникам, які за винагороду допомагали чоловікам призовного віку перетнути кордон

Встановлено, що кілька спільників за винагороду обіцяли чоловікам призовного віку допомогу у безперешкодному перетині кордону. На початку травня житомирські поліцейські затримали групу таких «туристів» та двох учасників незаконної схеми неподалік кордону з Молдовою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Нагадаємо, серед співучасників був викритий 53-річний керівник житомирської благодійної організації. Разом з ним «працювали» 42-річний киянин та 30-річна жителька Одещини.

Поплічники підшукували бажаючих нелегально виїхати з України та пропонували свої послуги, вартістю від 8 до 12 тисяч доларів. Надалі вони організували доставку «клієнтів» своїми автомобілями. Житомирянин привіз одного з чоловіків на АЗС, що розташована на Київщині. Туди ж його спільник доправив ще двох чоловіків. Звідти всіх трьох «туристів» повіз на Вінниччину керівник житомирського благодійного фонду. На межі з Одеською областю вони пересіли до іншого авто, в якому був ще один бажаючий нелегально виїхати з країни. Трансфер до кордону продовжила вже одеситка.

Уночі 2 травня правоохоронці провели затримання спільників. Тоді під час низки обшуків слідчі слідчого управління ГУНП області та Житомирського райуправління поліції вилучили готівку у гривнях та доларах, автомобілі, а також сім-картки, засоби зв’язку, банківські картки, печатки та документацію благодійної організації, чорнові записи. 

«Наприкінці червня слідчі поліції завершили розслідування щодо діянь житомирянина та матеріали були скеровані до суду Житомирською обласною прокуратурою. А днями ще двох його спільників ознайомили з обвинувальними актами. Оперативний супровід здійснювали оперативники відділу міграційної поліції ГУНП в Житомирській області.

Киянину інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями та сприяння їх вчиненню вказівками, наданням засобів, щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, а його спільниці-одеситці – сприяння у цьому злочині за аналогічних обставин (ч. 3 ст. 332 КК України)», – йдеться у повідомленні. 

Відповідно до чинного законодавства такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.