У Коростенському районі на території природного заповідника гасили пожежу 119 людей, займання виникло на площі близько 20 га

89
У Коростенському районі на території природного заповідника гасили пожежу 119 людей, займання виникло на площі близько 20 га

11 вересня о 16:00 за екстреним номером «101» надійшла інформація про пожежу на території Перганського природоохоронного науково-дослідного відділення Поліського природного заповідника, яка розташовані на землях Олевської та Словечанської громад Коростенського району. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

Суха погода, вітер, неможливість дістатися до осередків загоряння через хащі та значну заболоченість місцевості ускладнювали гасіння пожежі.

На місці події був створений штаб з гасіння лісової пожежі, в керівництво якого входив начальник Головного управління ДСНС Дмитро Нікулеско та керівники лісогосподарських підприємств.

«Для координації дій був розгорнутий автомобіль мобільної оперативної групи та за допомогою безпілотних літальних апаратів з телевізором проводилася аеророзвідка пожежі. Також на пожежі ефективно залучався пожежний всюдихід ВПЛ-149 Словечанської філії ДП «Ліси України».

Загалом на гасінні працювало 119 чоловік, серед них лісівники та рятувальники, а також 21 одиниця спецтехніки.

Загрози розповсюдження вогню на населені пункти відсутня. Жертв і постраждалих немає», — йдеться у повідомленні.

Станом на 02:20 12 вересня пожежу ліквідовано на площі близько 20 га. Наразі на чергуванні залишаються сили та засоби рятувальників і лісівників, ними здійснюється патрулювання територій.