«Комар», «Краб» і «Машинка» – озброєння з дистанційним керуванням, яке розробили військових 50 ОРВП (ВІДЕО)

Дві турелі калібром 7.62 та 12.7, а також наземний дрон розробили військові 50-го Окремого ремонтно-відновлювального полку. Усі установки мають дистанційне керування, що дозволяє оператору бути за декілька десятків метрів від озброєння.

Туреллю під назвою «Комар» можна вражати особовий склад, легкоброньовану техніку противника та навіть збивати дрони в радіусі 1,5 кілометри.

Старшим братом «Комара» називають турель з калібром 12.7 – «Краб».

Керування у «Краба» таке ж як і у «Комара» – дротове, тож оператор знаходиться у безпечному місці, не ризикуючи своїм життям і здоров`ям, а РЕБи не можуть заглушити сигнал.

Після розробки турелей військові 50-го ОРВП створили наземний дрон. Його використовують як для розвідки так і для штурмів: на «Машинку» можна встановити кулемет калібром 7.62.

Воїни 50-го ОРВП самостійно створюють це озброєння: починаючи з виготовлення деталей, зварювальних та токарних робіт, і закінчуючи збіркою установок. Військові кажуть, процес довгий та складний, але труднощі їх не лякають, навпаки – мотивують працювати ще краще, адже завдяки цим розробкам можна зберегти не одне життя захисників на передовій.