Готель «Житомир» приватизували рішенням сесії міськради

Готель «Житомир» уже не комунальний. Під час сесії міськради депутати підтримали проект рішення про його приватизацію.

«У нас немає на меті зміни цільового призначення, будь які рішення щодо реконструкції, капітального ремонту, перебудови будуть прийматися виключно після повного техобстеження, тому що стан будівлі невідомий, інформації про стан немає» — повідомила голова правління ПРАТ «Фаворит Компані» Ружена Ляшенко.

Нагадаємо, з початком війни на Сході до «Житомира» приїздили сотні переселенців: спочатку їх було 300, нині менше ста. Деякі з них і досі безоплатно живуть у комунальному готелі, за бажанням сплачують частину комуналки. В листопаді 2018-го наша знімальна група спілкувалася із директором готелю та його мешканцями. Керівник розповідав: переселенці, яких на той час проживало в готелі 80 осіб, сплачують мало: 28 тисяч гривень за півроку.
Коли готель мали продавати попереднього разу, йшлося й про відселення мешканців до гуртожитків, або ж про часткове відшкодування суми за винаймання квартири. Переселенці розповідали: умови готелю їх задовольняють, переїздити не мали бажання.
Окрім переселенців зі Сходу в готелі проживали деякі колишні військові та тимчасово — житомиряни, чиї будинки реконструюють