Як рятуватись від спеки

У Житомирі цього тижня спекотно: понад 30 градусів тепла. Прохолодні напої, перебування в затінку та купання в фонтанах: містяни розповідають як рятуються від спеки й задухи.
Сімейний лікар Вікторія Івчук радить носити легкий одяг з натуральних тканин, не забувати про головні убори. Особлива увага — стравам та напоям.  

«Одяг має бути вільний, який може втягнути в себе вологу. Це бавовняні, або хлопчато-бумажні тканини. Потреба у високій кількості води – це 100 відсотків. Вона навіть іноді має бути мінералізованою, але негазованою і не солодкою. Вода не має бути холодною. Їжа загалом маж бути легка» — розповіла сімейний лікар Вікторія Івчук.

Лікар розповідає: в групі ризику люди похилого віку, діти й ті, хто має серцево-судинні захворювання. Саме ці люди повинні ховатись від прямих сонячних променів, здебільшого вдень, аби не отримати теплового удару. 
Засмагати лікар радить зранку, або ж у затінку, коли промені не потрапляють на шкіру під прямим кутом. Довго перебувати на палкому сонці не радять людям із великою кількістю родимих плям та родимок на тілі