В Житомирі відбувся семінар зі зміцнення партнерства з бізнесом для досягнення цілей ООН в галузі сталого розвитку

На українських підприємствах можна і потрібно підвищувати продуктивність праці, водночас, сприяти зростанню енергоефективності устаткування. Європейські виробництва мають подекуди показники в 3-4 рази вищі. Про це говорили в Житомирі на семінарі зі зміцнення партнерства з бізнесом для досягнення цілей ООН в галузі сталого розвитку. 

«Наша місія тут в Житомирі: нести знання, нести діалог з малим і середнім бізнесом, нести оптимізм ті таку лінію поведінки, яка дасть змогу опанувавши технології, опанувавши регламентні і технічні вимоги Євросоюзу, бути конкурентноздатними. Зрозуміти, яким чином підвищити капіталізацію свого підприємства за рахунок заходів по енергозбереженню, за рахунок екологічних норм поведінки на ринку, підвищити свою привабливість за рахунок визнання якості виробництва за рахунок екологічного виробництва» — сказав перший віце-президент Українського союзу промисловців та підприємців, Співголова україно-литовської ради Сергій Прохоров.

Виробництво енергії з біомаси – одна з тем зустрічі, оскільки Україна має великий потенціал незалежності в площині відновлювальних джерел енергетики.
Використання біомаси нині лідирує на ринку альтернативної енергетики. Досвідом з розвитку цього напряму за умов суворого дотримання екологічних норм приїздили ділитися литовські партнери.  
Досягнуті домовленості співпраці будуть додатково опрацьовані з обласною владою та внесені до порядку денного двостороннього економічного форуму, який щорічно організовує Український союз промисловців та підприємців. Учасники зустрічі  висловили сподівання на тісну і плідну подальшу співпрацю