Обласна лікарня отримала нове обладнання

Працюватиме новий ангіограф цілодобово, персонал уже пройшов відповідне навчання. 2 тисячі операційних втручань та діагностичних обстежень може забезпечити встановлене обладнання.

«Що нам цей апарат дає — ми збільшимо кількість пацієнтів, яких нам вдасться пролікувати від інфаркту міокарда, друге, — цей апарат дає можливість лікувати не лише судини серця, а й судини головного мозку, також це електро-фізіологічна лабораторія, їх в Україні лише дві, якщо не помиляюсь, наступний напрямок – стентування судин нижніх кінцівок, це також лікування пухлин доброякісних і злоякісних» — розповів головний лікар Житомирської обласної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Новий ангіограф коштує більше 20 мільйонів гривень. Частину суми виділили з обласного бюджету, решта – з державної субвенції та бюджетів об’єднаних громад.
Галузь охорони здоров’я є пріоритетною у розподілі обласного бюджету, тому покращувати матеріально-технічну базу основних медичних закладів області влада обіцяє і надалі. 
Щороку в обласній лікарні діагностують 1000 випадків гострого коронарного синдрому. Смертність від серцево-судинних  захворювань була найвищою, проте показник вдалося скоротити у 2,5 рази за допомогою ангіографа, що вже працює