Іпотерапія має бути доступною для дітей в районах

Олеся Марчук, іпотерапевт з міжнародним визнанням, а про те, що коні лікують, знає з власного досвіду. 
Представникам громад розказали про можливості центру, способи реабілітації та розповіли унікальні історії вдалої реабілітації дітей. Для центру іпотерапії важливо знати, скільки дітей та з яких районів, потребують реабілітації. Йдеться і про можливість проживання батьків з дитиною в гуртожитках міста на час проходження курсу. 
Більше 10 років центр «Берегиня Полісся» працює в Житомирі, нині іпотерапію доповнили енімалтерапією. Тут впровадили комплекс занять з різними тваринами, допоки це собаки.  Найкращими результатами вважають досягнення дітей, їхні успіхи. Проте наголошують: іпотерапія, як реабілітація, має проводитись виключно спеціалістами з навченими кіньми спеціальних порід. 

«В своїй роботі ми використовуємо українську породу коней – гуцульська, це порода унікальна, вона має відповідні параметри для роботи з дітьми, має високу витривалість, оскільки заняття проходять в інтенсивному ритмі і з хворобами різної складності. Тому ми обрали цю породу, вона колись навіть була у Червоній Книзі України, але нині відновила свою популяцію і допомагає нашим діткам одужувати» – розповіла керівник ГО «Берегиня Полісся» Ольга Маньковська.

У центрі реабілітації сподіваються на зворотній зв'язок з представниками  громад