Пожежна безпека у таборах та малинська гребля непокоять обласних чиновників

У 24х закладах  відпочинку та оздоровлення в області перевірили стан протипожежної безпеки. 40% з них мали порушення, зокрема використання у будівлях легкозаймистих покрівель, електромережі, що потребують заміни, необроблені протипожежною сумішшю дерев’яні конструкції. Нині усі порушники на контролі відповідних управлінь, 15 керівників закладів притягнені до адміністративної відповідальності. 
Штраф за порушення протипожежних заходів коливається від 100 до 180 грн. 

«Зараз штраф від 101 гривні до 180 гривень, проте ми надіємось, що відповідний законопроект, який зараз на розгляді у Верховній Раді, сподіваюсь, депутати приймуть його і мінімальний штраф буде від 1500 гривень, до 5000 тисяч, який накладається на керівника закладу» — сказав заступник начальника управління ДСНС в області Олег Шахрай.

Відповідні рекомендації про дотримання протипожежних заходів  отримали аграрії області. Торік трапилося 2 пожежі в приміщенні зберігання урожаю. На комісії обговорювали питання стану греблі у місті Малині.  Споруда вимагає ретельного обстеження. Проте нині є проблеми з оформленням документації – гребля на території паперової фабрики, підприємство має намір передати об’єкт місту, чи то іншій комунальній установі. 
Комісія затвердила порядок дій щодо греблі, зокрема закінчити оформлення документації, довести споруду до належного стану та передати на баланс Малинській міській раді. Гроші на ремонт проситимуть в обласному та державному бюджетах