Житомирський перинатальний центр святкує 15 років

За 15 років Житомирському обласному перинатальному центру є що показати, кожне з 8 відділень, лабораторія – мають обладнання і можливості світового рівня. Для пацієнтів заклад став легендою, де народжують поколіннями.
Головний лікар проводить екскурсію. Усі можливості центру осягнути важко, йдемо у найголовніші блоки і відділення – першою за показують реанімацію, тут проводять оперативні втручання породіллям з різними патологіями.
Леся та Анастасія народили у відділенні. Породіллі кажуть, що питання в якому закладі народжувати, — навіть не стояло. Одразу їхали в перинатальний центр.
Відділення інтенсивної терапії, де народжуються найменші, до телекамер звичні. Часто знімають унікальних, малесеньких, яких виходжують спеціалісти — тут впроваджена методика догляду новонароджених з критичною масою тіла методом кенгуру.
Завдання наступного відділення – адаптувати виходжених діток до життя, навчити дихати, смоктати, контактувати з мамою. Тут працюють один лікар та 10 медсестер. 
Жінкам пропонують народжувати у сучасних і комфортних умовах – пологові відділення укомплектовані за європейськими стандартами. Тут застосовують новітні системи спостереження за плодом.
Перинатальний центр оснащений сучасною комп’ютеризованою системою «доктор елікс», яка містить усі оперативні данні про кожного пацієнта.
За 15 років найбільшим досягненням головний лікар центру вважає 55 тисяч народжених дітей та зізнається: найцінніше – життя, воно  народжується тут, у перинатальному центрі. Саме тому колектив намагаються тримати планку і будувати грандіозні плани на майбутнє