Представники ОТГ Житомирщини розповіли, як розвивають села

Яскраво розмальовані автобусні зупинки у кожному населеному пункті, відновлені сквери, а ще — облаштовані інклюзивні ігрові майданчики у Червоненській об’єднаній територіальній громаді. У селах є кінотеатри під відкритим небом та для місцевих організовують фестивалі. Реалізували проекти завдяки співпраці громадських організацій з органами місцевого самоврядування, бізнесом та залученням грантових коштів.

«За три роки ми реалізували 57 проектів спільно з громадськими організаціями і міжнародними фондами і органами місцево7го самоврядування. На загальну суму 46 мільйонів гривень. З них 12 проектів реалізовано громадськими організаціями. Частка бюджету міжнародних коштів становить 2 мільйони гривень» — розповіла заступник Червоненського селищного голови Олена Поліщук.

Ще три ОТГ Житомирщини мають успішні приклади самостійного та раціонального використання грошей місцевих бюджетів. Представники Коростишівської міської громади, Овруцької та Брусилівської ОТГ розповідають про успішні практики.
З початку реформи децентралізації три роки тому мешканці громад не розуміли, як практично застосовувати надані повноваження та як ефективно  використати гроші.
Координували громадськість у Житомирському центрі розвитку місцевого самоврядування. Саме тут спеціалісти різних галузей проводять  консультації та тренінги для представників ОТГ