Прожити день без поліетилену

Брендованих торбинок пані Оксана купила кілька. Відмова від поліетилену для неї не нова ініціатива. 

«Не лише я, а й уся моя родина уже перейшла на такі торбинки, ми усі використовуємо їх, ми не беремо пакетів на касі, ми сортуємо сміття вдома. Використовуємо чашки, коли ми приїхали з відпочинку і побачили ту кількість пластикових стаканчиків, ми зрозуміли, що ми правильно робимо» — розповіла житомирянка Оксана.

Полотняна торба за 40 гривень замість поліетиленового пакету, це лише крок аби привчити покупця до раціональних витрат – впевнені організатори акції. Оскільки повпливати на торгівельні заклади та зобов’язати їх менше використовувати поліетилену міська рада не може, виріши виховувати еко-звички у покупців-користувачів. 
Якщо немає власної торби – пакет на касі лише паперовий, сьогодні в одному з супермаркетів міста використання поліетилену обмежене, проте після одноденної акції плани далекоглядні.
Організатори акції продовжать інформувати житомирян для зменшення використання пластику. Поліетиленові пакетики у супермаркетах не безкоштовні, їхня вартість уже закладена у ціну товару. Головним мотивом самі ж покупці називають збереження чистого довкілля