В Пенсійному фонді розповіли про підвищення пенсій на Житомирщині

632

У з в’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб автоматично підвищуються пенсійні виплати. Про це говорили в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області. 

«До закону «Про держаний бюджет на 2019 рік» передбачено поетапне підвищення соціальних стандартів, в тому числі підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, що є підставою для чергового підвищення пенсійних виплат, які обчислюються відповідно до цього показника згідно чинного законодавства. У зв’язку зі зміною з 1 липня прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб мінімальний розмір пенсії збільшено до 1564 гривень або на 67 гривень. Водночас згідно чинного законодавства, окрім мінімального розміру пенсій збільшено і максимальний розмір пенсій, який відповідно до чинного законодавства складає 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб - це межа 15640 гривень. Тобто в тих пенсіонерів у яких до липня місяця сума призначеної пенсії не досягала цього показника буде відповідно, розмір пенсії збільшено. Хочу наголосити, що таких у нас лише 129 пенсіонерів, які підпадають під норму цього закону» — повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Іван Заінчковський.

Також з 1 липня збільшені виплати отримуватимуть пенсіонери, які мають повний страховий стаж. 
Також збільшили пенсійні виплати особам з інвалідністю з числа військовослужбовців та військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби. 
В управлінні Пенсійного фонду запевняють, що гроші на виплату пенсій до кінця бюджетного року є. Посадовці радять по довідки звертатися до сервісних центрів обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області за місцем проживання або телефонувати на гарячу лінію