Розробляють новий закон про статус та пільги ветеранів

703

В чинному Законі «Про статус ветеранів, гарантії їх соціального захисту» прописано 52 категорії, яким держава надає пільги. У новому «Про статус ветеранів та їх сім’ї в Україні» таких менше, всього 32. Проте скорочення кількості категорій не означає дискримінацію – стверджують автори. В цьому документі дають чітке визначення основних понять. 

«Цей закон нам важливий тим, що дасть визначення: хто ж в Україні маже мати статус ветерана, аби визначити законом окремий пакет соціальних послуг і гарантій, аби оптимізувати використання бюджету, залучення родин ветеранів» — розповіла заступник Міністра у справах ветеранів Оксана Коляда.

Внести мають і нові категорії про статус  та держпідтримку  добровольців, сім’ї ветеранів, сім’ї загиблих, померлих, зниклих безвісти. А також пропонують градацію надання пільг військовослужбовцям. 
З 2016 року Вікторія Лавринюк замається внесенням змін до законодавства у справах ветеранів, оскільки нині вирішення певних питань у глухому куті
За час активних змін законодавства, які підтримує міністерство у справах ветеранів, уже вдалося створити реєстр ветеранів. 
Новий Закон «Про статус ветеранів та їх сім’ї в Україні» на стадії обговорення, перше відбулося в Житомирі, далі робоча група відвідає усі регіони України