Компанії ТОВ «ДФУ-Агро» та ТОВ «Городок-агро» з’ясовують чий врожай

Дві агрокомпанії, котрі працюють у селі Головки та Слобідка, що на Житомирщині, з’ясовують чий врожай. В серпні-вересні 2018-го даньска компанія «ДФУ -Агро» засіяли тисячу двісті гектарів полів. Компанія розпочала посівні роботи на землях на правах оренди та за договорами з сільськими радами на управління спадщиною. Восени вже інша агрофірма розпочала оформлення документації на ті ж землі.

«ТОВ «Городок-агро почав реєструвати право оренди на земельні ділянки. В січні 2019 -го року «ДФУ-Агро» дізнається про те, що «Городок-Агро» зареєстрував земельні ділянки, що перебувають під посівом нашого підприємства» — сказала представник ТОВ «ДФУ-Агро» Ірина Конанець.

Земельний спір прийшли вирішувати до Житомирської обласної державної адміністрації. Антирейдерський штаб провів вже третє засідання.

«Для нас головне убезпечити, не допустити, запобігти конфліктним ситуаціям: бійка і розборкам на полі. Забезпечити громадський порядок. У даному випадку є спір між двома суб’єктами господарювання. Який має вирішуватись шляхом переговорів і в судовому порядку» — розповів заступник голови Житомирської ОДА, голова антирейдерського штабу Олексій Ясюнецький.

Представники фірми, котра має право оренди спірних земель, але не засівала поля, не готові вести переговори та перешкоджають збору врожаю, стверджують у «ДФУ-Агро».

«Були присутні певні люди, привезені. Вони зупинили наш комбайн не на спірній землі, а на нашій зареєстрованій в оренді ділянці» — сказав адвокат ТОВ «ДФУ-Агро» Андрій Гук.

Довірені особи від «Городок-Агро» наполягають на зборі врожаю саме цією фірмою.

«Якщо ТОВ «ДФУ-Агро» засіяли без відповідних на те правовстановлюючих документів — це самозахват землі. Це їм не дає право збирати цей урожай .Вони проводили господарську діяльність, розуміли ризики» — повідомив представник ТОВ «Городок-агро» Василь Пісня.

ДФУ-Агро пропонувала різні підходи для вирішення спору, але фірма, котра орендує спірні землі, до компромісів не готова.  
Натомість новий орендар заручився підтримкою «Асоціації протидії агрорейдерам», представники якої звертатимуться до правоохоронців.  
Допоки суд вирішує, хто має законне право зібрати врожай. ТОВ «ДФУ агро» збирає урожай на підставах Протоколів Антирейдерського Штабу