Збільшення кількості автомобілів для соціального таксі

У минулому році 3 об’єднані територіальні громади уже запровадили послугу соціального таксі. Там перевозять людей з інвалідністю в лікарню, заклади соціальної сфери, вокзали. Після відповідної заявки відпрацьовують маршрут та роботу автомобіля. 

«Згідно постанови Кабміну громадам було надано автомобілі для соцтаксі, це 3 громади – Брусилівська, Баранівська та Любарська ОТГ» — повідомив директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської ОДА Юрій Прокопець.

Послуга соціального таксі діє й у місті Житомирі. Якщо громадам одного авто вистачає, то обласний центр уже відчуває проблеми з нестачею транспорту. Після відповідних змін на рівні Кабінету Міністрів, міста і громади, які мають уже одне авто, можуть за потреби подати повторні заявки. Соціальне таксі – послуга актуальна і надважлива для області, в якій зареєстровано більше 150 тисяч людей з інвалідністю, констатує директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Юрій Прокопець.
Перед органами місцевої влади профільний обласний департамент ставить завдання – поінформувати населення про спецтранспорт, його роботу і можливості, а ті населенні пукти, які потребують придбання авто – активізувати роботу по підготовці відповідних документів