«Е-МАЛЯТКО» — оформити 10 послуг при народженні дитини онлайн

531

Зареєструвати новонароджену дитину онлайн , аби не йти до державних установ і не стояти в чергах — така перспектива чекає житомирян. Уряд запускає пілотний проект «Е- МАЛЯТКО», який дасть змогу батькам написати одну заяву та оформити такі документи — реєстрація народження дитини, реєстрація місця проживання малюка, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, реєстрація у державному реєстрі платників податків. А ще призначення державної допомоги при народженні дитини, видача посвідчення батькам багатодітних сімей та призначення допомоги дітям, які виховуються у багатодітних сім’ях.

«10 таких послуг, які сьогодні отримуються шляхом зверненням до кожного з органів .Ми підрахували 37 документів, тому треба лише написати заяву, яка в онлайн режимі скеровується до відповідних суб’єктів і всі питання будуть вирішені» — розповіла заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

Спрощення оформлення документів очікує на українців після ухвалення відповідного законопроекту Верховною Радою, а поки породіллі користуються послугою оформлення свідоцтво про народження дитини у пологових будинках