Житомирянам представили книгу «Війна, якої не було»

Роман Зіненко представив житомирянам книгу під назвою «Війна, якої не було». У книзі зібрані спогади понад сотні військовослужбовців з 25 підрозділів українських сил, котрі брали участь у боях під Іловайськом в серпні 2014 року. Після взяття частини міста, опинилися в оточенні. Українські військові мусили без зброї виходити через так званий «гуманітарний коридор». Під час руху колони були розстріляні російськими військами.
За офіційними даними, під Іловайськом загинули 366 українських добровольців та військовослужбовців.    

«Якщо комусь цікаво знати правду про найкривавішу сторінку сучасної війни, коли військові гинули сотнями, це варто знати .Це пам’ять, досвід, який не можна придбати .Як люди виходили з оточення, яким чином вижити там, де вижити не можливо» — сказав автор книги «Війна, якої не було» Роман Зіненко.

Автор  книги — колишній морський піхотинець, захищав кордони України на Сході у батальйоні «Дніпро -1». Чоловік від самого початку був учасником боїв за Іловайськ. Колишній військовий розповідає: у книзі читач зможе відтворити для себе реальну картину бойових дій під Іловайськом.
Книга «Війна, якої не було» друга робота автора. В 2016 році Роман Зіненко видав «Іловайський щоденник». Книжки колишнього військового розходяться кілька тисячним тиражем в Україні, видавалися кількома мовами