Абітурієнти закінчили подачу документів до ВИШів

508

Більше 6 тисяч заяв цього року надійшло до Житомирського державного університету імені Івана Франка, проте ця цифра умовна. Абітурієнти мали право подавати заяви у кілька вишів. 

«Ми очікуємо усіх і кожного з 6000, але вибір за абітурієнтами, конкурс зараз широкий, він розповсюджений на усю Україну, тому говорити про конкурс в межах ВИШу нелогічно. Абітурієнт міг подати заяви у кілька навчальних закладів, та ще й на кілька спеціальностей, тому говорити про якийсь недобір і перенавантаження уже не доцільно. Усе буде відомо лише після 26 липня» — розповів проректор з науково-методичної та виховної роботи Володимир Чумак.

Реєструвались цього року абітурієнти через електронну систему, майже відсутні черги у коридорах ВИШів, натомість кропітка робота приймальної комісії та постійне комунікування з абітруєнтами. 
Абітурієнти зізнаються, реєструватись через інтернет було складно там, де він має слабку потужність, наприклад на Олевщині.
Вступна кампанія ще триває для тих, хто здобуває степінь магістра. Для бакалаврів же вона закінчилась 22 липня, значну частину тих, хто хотів стати студентом, підвели незадовільні результати ЗНО. Освітяни зазначають, що серед школярів середній бал приблизно сталий, але на загальну статистику тих, хто не склав незалежне оцінювання вплинули інші освітні заклади. 
Після 26 липня усі абітурієнти будуть знати чи стали вони студентами обраних вищих навчальних закладів