У притулку для ведмедів «Біла скеля» відновляюється тянь-шанська ведмедиця Чада

У притулку для ведмедів «Біла скеля» мешкає тянь-шанська ведмедиця Чада. Самиці 21 рік. Більшість свого життя тварина провела у цирку. 
З неволі Чаду врятували  волонтери — викупили у власників.
Аби ведмедиця виконувала  трюки, попередні господарі видалили  їй зуби. А ще пошкодили лазером зір аби  ведмедиця не реагувала на глядачів під час вистав, розповідає працівниця притулку Наталія.
Зараз окрім Чади у притулку живуть Люба, Міша та Синок. Сюди ведмеді потрапляють після років знущань у цирках, приватних зоопарків та придорожніх кафе. Допомагають адаптуватись тваринам до нових умов у просторих вольєрах ветеринари.
До нового помешкання тварини звикають вже за кілька місяців.

«Забавки, ставки і берлоги. Берлоги утеплені, не протікають. Ведмедики дійсно зимують і три місяці не виходять з берлоги. Вони дуже люблять по деревах лазити, купатись. В вольєрах розвивають швидкість до 70 кілометрів на годину» — розповіла працівник ведмежого притулку «Біла скеля» Наталія Лєонова.

Власники ведмежого центру планують добудовувати ще декілька вольєрів, аби забрати тварин з приватних зоопарків. Зоозахисники  констатують — в  результаті діяльності чорного ринку тварин в Україні, в неволі  перебувають понад сім десятків рідкісних ведмедів