Вже восени житомирянам обіцяють партію нових тролейбусів

Нові тролейбуси в Житомир планують вивести на маршрут вже восени цього року. Тендер завершено, транспорт закуплять коштом Європейського банку реконструкції  та розвитку. За додаткові грантові кошти проведуть кілька нових тролейбусних ліній. На часі — визначити постачальника тролейбусів. Претендентів двоє.

«Дуже вам дякую, ми раді цій можливості бути в Житомирі, аби підписати цю важливу грантову угоду. Вже було підписано раніше кредитну угоду задля поновлення тролейбусного парку, а зараз йдеться про підписання грантової угоди для розширення тролейбусної мережі, до тих районів, які зараз ліній не мають. Ми сподіваємось, що даний проект покращить роботу громадського транспорту для жителів міста Житомир» — сказала представниця ЄБРР, директорка департаменту банківської діяльності Групи обслуговування клієнтів Сьюзан Гьюранссон.

Нагадаємо, місто планує придбати 50 тролейбусів коштом ЄБРР. Додатково Житомир отримає грант від ЄБРР у 2 мільйони євро на побудову нових тролейбусних ліній на Мальованку та в напрямку Глибочиці. Також договір про співпрацю підписав заступник начальника Житомирського ТТУ та фірма «Еджіс Інтернешнл». Компанія проведе експертні дослідження рухомого складу та документації» й допоможе з вибором постачальника тролейбусів. Потенційні претенденти — фірми зі Львова та Білорусі