Сезон полювання розпочнеться 3-го серпня, поліцейські застерігають від порушень

458

Сезон полювання на пернату дичину розпочнеться вже завтра, 3-го серпня. Мисливець із досвідом Всеволод Мірошниченко розповідає: вперше пішов на полювання 7 років тому, хоча мріяв про це з дитинства, надихаючись прикладом батька. Всеволод розповів ро особливості цього сезону полювання.
Однак зазначає: до полювання готуватись слід ретельно.

Пойти на охоту — это не просто взял ружье и пошел в лес. Для начала, если идти на охоту без оружия, если это зимняя охота там на копытных, допустим, в загон, все-равно нельзя это делать без соответственных документов, а именно удостоверением охотника, которое выдается государственными лесхозами. Для того, чтобы получить это удостоверение, нужно сдать экзамен - каже Всеволод Мірошниченко, мисливець.

Адміністративна відповідальність передбачена за полювання без дозволу, у заборонених місцях та час. За незаконне полювання на заборонених територіях передбачено покарання від штрафу до обмеження волі строком до 3-х років.
Поліцейські нагадують, що під час полювання заборонено використовувати штучні джерела світла, прилади нічного бачення, дзеркала для осліплення тварин, вибухові речовини, петлі й гачки, самостріли чи вовчі ями. Заборонено полювати ближче як за 200 метрів від житлових будівель. У темний період доби та в стані алкогольного сп’яніння.