Людським немовлятам – людське молоко

544

Ярмарки, розваги для дітей, але основне на святі – інформативні лекції від професійної консультантки з грудного вигодовування Катерини Маринчак про те, яким має бути процес годування дитини та руйнування найпоширеніших міфів про грудне вигодовування.
Такі лекції у формі свята та ще й у невеличкому місті – надважливі, говорить педіатр Інна Палій, лікарка відзначає не рівномірний рівень поінформованості жінок про грудне вигодовування – у когось є повне розуміння процесу, інші не знають навіть основ, або мають викривлену та неправдиву інформацію. Тому в першу чергу під час таких лекцій говорять про основи.

Дитини має бути прикладена до грудей в перші хвилин свого життя, про те, що немає бути ніяких замінників грудей, не потрібно дитині давати ні соски, ні «пустишки» в пологовому, до 6 місяців дитина не потребує допоювання навіть водою, лише грудне вигодовування - каже Інна Палій, лікарка-педіатр Житомирської обласної дитячої лікарні.

Якщо бракує інформації – варто прислухатись до своєї дитини та звернутись до професіоналів – говорить мама двох діток, обоє виросли на грудному вигодовуванні комфортному і корисному.
Годувати задля здоров’я - материнське молоко найважливіша складова росту дитини – говорили в один голос лікарі і консультанти. Згідно вимог Всесвітньої організації охорони здоров’я грудне вигодовування за підтримки лікарів-педіатрів має бути налагоджене у перші дні життя дитини, а тривати не менше року.