У Житомирі планують змінити кілька діючих транспортних маршрутів

Оптимізація міських та приміських маршрутів у Житомирі розпочато, розповідає начальник міського управління транспорту. 

На минулому тижні ми отримали рішення виконавчого комітету Оліївської селищної ради щодо передачі функцій організатора пасажирських перевезень. Це нам дає можливість об’єднати фактично вже частину приміської автобусної мережі та міської. Подібне рішення ми вже маємо від Тетерівської селищної ради, чекаємо від Іванівки, Глибочиці та Станишівки подібних рішень - каже Костянтин Пыдпокровний, начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради.

Перший крок — забезпечення транспортом мікрорайону Крошня. Із 7-го серпня вулицями міста курсуватиме оновлений приватний маршрут під номером 110.
Від завтра містяни зможуть скористатись і новим комунальним маршрутом із номером 4. На цей маршрут виїдуть комунальні автобуси, раніше знані як 53 та 53А. Таких містом їздило 12 одиниць, на 4-му маршруті їх буде 10, однак за словами начальника управління транспорту, ситуацію моніторитимуть та за необхідності випустять ще кілька. У протилежному випадку в міськраді планують залучити резервні автобуси до обслуговування інших мікрорайонів: Вільський Шлях, Соснова, Короленка. 
Відбудуться й зміни на приватному маршруті №37. Він сполучатиме мікрорайон Малікова та Польову, їдучи через вулицю Київську. Із 7-го серпня на містян очікують і інші транспортні зміни: на розгляд виконавчого комітету винесуть питання про підняття вартості проїзду: у маршрутках та автобусах до 7-ми гривень, в електротранспорті до 5-ти гривень. Обіцяють, що пільговики будуть їздити безоплатно, а тим категоріям, які не передбачені законом, зокрема пенсіонерам за віком, пропонуватимуть оплату зі знижкою в 3 гривні