Заборона куріння в громадських місцях

1769

Місцями, де заборонено курити законом є парки, дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту. Йти по вулиці з цигаркою, навіть електронною – порушення закону «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення».
Чітко регламентує закон і куріння в закладах харчування, на літній терасах кав’ярень.

В законі чітко сказано, що курити в закладах харчування заборонено, це має бути чітко визначене місце, з позначкою місце для куріння і має бути не менше 10% від площі закладу, але це точно не літні тераси та літні майданчики - каже Ігор Іванюк, старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції в Житомирській області.

Якщо куріння відбувається у кафе, барі чи ресторані, може допомогти скарга. Її варто залишити адміністраторові закладу, а ще надіслати до Держспоживслужби. Порушення закону про куріння з громадських місцях і розпивання алкогольних і слабоалкогольних напоїв карається штрафом, хоч і не значним.
Відповідні відпрацювання у парках та місцях відпочинку міста Житомира патрульна поліція проводить спільно з нацгвардійцями, останнє місце відпрацювання сквер на Замковій горі, де було складено більше 30 протоколів.