8 серпня — Всесвітній День котів

674

Свято з’явилося з ініціативи Міжнародного фонду захисту тварин «Animal Welfare» (Добробут тварин) у 2002-му році, Україна долучилась у 2004-му. Впровадили такий День із метою залучення уваги до проблем бездомних тварин. Справжні хижаки, а для їхніх власників — пухнасті клубочки щастя та релаксу, коти користуються популярністю у всьому світі. Але бути домашнім улюбленцем щастить не кожному з них. Знедоленим намагаються допомагати волонтери, підгодовуючи, лікуючи та підшукуючи родини. Справжньою котячою мамою є житомирянка Юлія Петрова. Розповідає: за все життя у неї було не менше 30-ти котів. Нині ж опікується 16-ма чотирилапими, одним серед яких є пес.
Пес на ім’я Гаррі — один серед котів. Юлія розповідає: тварини зживаються, їхні стосунки можна навіть назвати дружніми.

Коли мені кажуть: «Боже, ви так любите котів, ви їх так любите…». Я кажу «ні, ми просто не можемо пройти повз, коли лежить кішка з кошенятами, або просто безпритульна кицька ходить». Є дуже багато і породистих котів, які я взяла з вулиці — розповідає Юлія Петрова, зоозахисниця.

Пухнастих друзів, врятованих із вулиці, Юлія пропонує на своїх сторінках у соціальних мережах, створила і громадську організацію «Кітпєсєноткорова» з допомоги тваринам.