Умови ринку електроенергії ставлять під загрозу водопостачання

363

Нова модель українського ринку електроенергії , яка запрацював з 1 липня мала б спростити купівлю електроенергії та здешевити її – каже директор «Житомирводоканалу» Андрій Нікітін. Проте сталось навпаки - ціни й умови купівлі поставили підприємство перед загрозою – борги і зміна режиму водопостачання.
Якщо коштів на погашення боргу та подальшої оплати за електроенергію немає – постачання її на підприємство водопостачання міста припиняється.
На думку Андрія Нікітіна Погодинна подача води  проблему не вирішить.  Керівники підприємств водопостачання усієї країни адресували спільне звернення до Кабінету Міністрів.

Ми вбачаємо це так – переведення усіх водоканалів на єдиного стабільного електропостачальника, який постачає її населенню і за тією ж ціною як для населення – 1,60 коп., це логічно і так мало б бути уже давно, - гарантований постачальник електроенергії. Дедлайн у нас – 20 серпня, сподіваємось КабМін прийме відповідну постанову і ми встигнемо перейти, якщо ж ні – немає коштів – немає води – каже Андрій Нікітін, директор КП «Житомирводокал».

За звичною схемою подаватимуть воду до 20 серпня, далі її подача буде залежати від рішення Кабміну.