Житомирський «Центр захисту тварин» шукає охочих допомогти в підрахунку собак

Охочих допомогти в підрахунку вуличних собак закликає житомирський «Центр захисту тварин». Акцію планують на 6, 17 та 18 серпня. Кількість безпритульних собак вже підраховували 2 роки тому.

Цього року підрахунок це вже другий в нашому місті і буде відбуватись 16, 17 і 18-го серпня. Це буде п’ятниця, субота й неділя, з 7-ї по 9-ту ранку. Місто в нас розбите на сектори по різним кольорам. В перший день там обирається 1 колір, по якому на даний момент відкрито вже реєстрацію — це синій. На наступний день інший колір, і на третій день вже координатор сам вирішує: там, де за минулим підрахунком було найбільше безпритульних тварин — каже Ольга Стельмахова, заступник директора КП «Центр захисту тварин» Житомирської міськради.

У «Центрі захисту тварин» розповідають: сподіваються на зменшення популяції безпритульних собак, адже упродовж двох років їх безперервно стерилізують, намагаються й прилаштовувати в родини.
Планують і підрахунок вуличних котів, однак дещо згодом, адже із цими тваринами важче і слід розробити інакшу схему. А поки запрошують волонтерів допомогти підрахувати вуличних псів