Музей у центрі дискусій

Сторінка у фейсбук розповідає про музей у Кмитові, але замість назви музей образотворчого мистецтва імені Буханчука, музей радянського мистецтва. Остання назва відповідає офіційним документам, голова комісії з гуманітарних питань пояснює, що жодної процедури зміни назву музею не відбулося, проте порушення статутної роботи музею Олена Галагуза констатує.
Сторінка у фейсбук є не офіційною сторінкою музею, а лише відображенням проекту вивчення культурної спадщини закладу, в рамках проекту ініційованого  Українським культурним фондом. І визначення «радянське мистецтво» стосується лише вивчення певної історичної доби. – стверджує керівник управління культури облдержадміністрації Тетяна Парфентієва. 
Вивчати, аби переосмислити, а не пропагувати – говорить Тетяна Парфентієва, до музею уже приїздили кілька делегацій митців зі світовим визнанням, в рамках проекту вивчення колекції, такі студії будуть мати продовження аби музей став одним із об’єктів культурної спадщини області.
Проте й назва проекту дослідження колекції за словами Олени Галагузи в оригіналі мала іншу назву, позбавлену дискусійних понять.  
Музей продовжує існувати під оригінальною назвою, колекції у ньому потребують вивчення і переосмислення впевнений історик Геннадій Махорін, він наголошує на важливості існування такого закладу і необхідності його фінансування і розкрутки.