Зробити Житомир мобільнішим

Під час європейського тижня сталої мобільності у вересні на майдані Соборному планують обговорити його реконструкцію з житомирянами. Фахівці агенціїї розвитку міст планують почути думки людей щодо пішоходних, велозон та місць відпочинку.

22 вересня, ми запрошуємо усіх прийти на майдан Соборний і ознайомитись з проектом реконструкції, доповнити його конкретними побажаннями, вказати на важливі і ключові моменти, усі ці обговорення співпадуть з Європейським тиждень мобільності, коли найбільше увагу акцентують на проблемі мобільності міст, і Житомир має і готовий долучитись до таких проектів  каже Олена Чернишова, радник Житомирського міського голови з питань мобільності.

Місто має бути комфортним і велосипедистам, і пішоходам, і водіям – реалізувати такий задум мають малими кроками і проектами, один з них – підлаштування 4х проектних шкіл за грантові кошти для того, аби дорога до них була безпечнішою, а також обладнати велопарковки для популяризації екотранспорту.
Проект підвищення рівня мобільності і майдану Соборного, і навчальних закладах, на стадії обговорення, і для фахівців важлива активність житомирян, аби врахувати думку кожного. Щоб не довелося переробляти зроблене. А також під час комунікацій фахівці бажають донести до містян, що центр міста має бути максимально пішохідним., а транспорт екологічнішим.