За 2 роки в Житомирі поменшало бездомних песиків

На 20 відсотків зменшилась кількість безпритульних псів у Житомирі, в порівнянні з 2017-м. Водночас зріс показник потенційно власницьких собак. Такі результати другого підрахунку кількості собак у Житомирі. Під час першого, 2-річної давності, результати були такі: 2500 бездомних псів, показник стерилізованих — 40 відсотків, потенційно власницький — близько 4-х відсотків.
Кількість безпритульних менша і завдяки активній стерилізації собак. Загалом, міська програма з регулювання чисельності безпритульних тварин діє в місті впродовж 2-х років, упродовж цього часу реєстрацію собак у Центрі захисту тварин здійснюють та продовжують цим займатись.

«І на сьогоднішній день ця процедура є безкоштовною, тому я вважаю, якщо наразі є можливість ідентифікувати і реєструвати тварин безкоштовно, треба цією можливістю користуватися, тому що є в проекті і на рівні України, і на місцевому рівні зобов’язати в майбутньому власників реєструвати, і майбутнє це вже на майбутнє буде платна послуга» — розповіла директор КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради Олександра Мельник