Туристичний потенціал громад Словечансько-Овруцького кряжа

Розвивати туристичну інфраструктури планують в Овруцькій та Словечанській громадах. Влаштували прес-тур, аби продемонструвати туристичний потенціал регіону. Почали подорож із Овруччини.

«Туризм — це новий напрямок нашої роботи. Новий, і ми його виокремили як стратегічний напрям розвитку нашої громади» — повідомила начальник відділу економіки Овруцької міської ради Оксана Левківська.

У Малій академії народних мистецтв та ремесел Заслужений художник України провів екскурсію. В центрі виставлені професійні роботи та навчаються починаючі майстри. 
Далі відвідувачам показали місце поховання древлянського князя Олега та Свято-Василівський собор.
Наступний пункт — Центр дитячої та юнацької творчості в Овручі. 
Далі — подорож низинами Словечансько-Овруцького кряжа до кам’яного щита та водоспаду, який пробивається крізь щільну кам’яну породу. Там археологи знайшли фрагменти бивнів і зуб мамонта, а ще частину тазової кістки шерстистого носорога. За словами радника з комунікації Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування: завдання сьогодні — показати цю красу, яку щодня бачать місцеві — туристам із інших регіонів України та підтримати місцеві громади в їхньому розвитку туристичної інфраструктури.
Наступна частина туру — територіями Словечанської сільської ради. Журналістам показали місце проходження середнього меридіана континентальної Європи, тут планують зробити пам’ятний знак. Відвідали місцевий музей партизанської слави, де окрім пам’яток військової історії. Можна побачити і рештки тварин, знайдених на території кряжу, наприклад — мамонтів. 
Екскурсоводами у шкільному краєзнавчому музеї в селі Листвин були учні навчального закладу