Більше 2300 дітей взяли участь у першому дні «Житомир Нова Пошта Космічний Напівмарафон»

731

Понад 2300 дітей долучились до «Космічного напівмарафону Нова пошта». Захід відбувався в два дні: перший — забіги для діток. Перед бігом — весела розминка за участі Інни Поперешнюк, Олександра Педана та міського голови Житомира.
Першими стартували бігуни на 100-метрівці.
Після 100-метрового забігу — бігли трохи старші учасники, вони долали дещо довшу дистанцію, вже в 500 метрів.

Керівник проекту «Нова Пошта напівмарафон» назвала наймолодший та найстарший вік учасників дводенних забігів.

«Самый старший там 75 лет, который завтра будет бежать, а младшие там детки месячные в колясках бегут, родители бегут, он в коляске, и он еще не осознавая это получает медаль от «Новой почты». Это по-новому, и это все, эти все изменения, которые мы делаем, это благодаря тому, что мы с вами все вместе формируем здесь беговую культуру нашей страны» — розповіла співзасновник «Нова Пошта», керівник проекту «Нова Пошта напівмарафон» та амбасадор NewRun Інна Поперешнюк.

«Я щасливий від того, що стільки дорослих сьогодні на Соборній площі, дякую таким надійним партнерам, як проект Джуніорз, як Нова пошта, це вже не перший раз, коли з новою поштою організовується таке велике свято спортивне в місті Житомирі, і кожен рік все більше й більше людей приймають в ньому участь. Це класно» — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Другий день Космічного напівмарафону Нова Пошта відбувався в неділю. Це були забіги для дорослих із різноманіттям дистанцій: 21 кілометр для підготовлених, 10 км та 5 км для знайомих із бігом та безкоштовна дистанція «Мій перший кілометр» з фарбами Холі — для початківців, віком від 12 років. Були й забіги, де можна учасники напівмарафону брали участь із друзями чи колегами: естафета для 4-х учасників на 21 км, командний забіг на 5 км, «Командна п’ятірка», та «Командний кілометр». Усі фінішери отримали памятні медалі, а переможців нагородили цінними та грошовими призами. Загалом Космічний напівмарафон Нова Пошта пробігло 4500 учасників