Депутати облради обговорювали питання видобутку берилію в природоохоронній зоні

881

Питання видобутку берилію на території Поліської заповідника обговорювали депутати під час засідання екологічної комісії. Йшлося про рішення облради від 17-го року про надання спецдозволу на продаж ділянок в межах заповідника та його природоохоронної зони. Обговорювали зокрема видобування берилію з Пержанського родовища, яке є безпосередньо в межах заповідника.
Екологи та активісти стверджують, що результати оцінки впливу на довкілля, звіт по яким компанія виноситиме на громадські обговорення 17-го вересня, сформовано з порушеннями.

Там нема ні одного погодження з органами Мінприроди. Погодження дирекції заповідника є неможливим. Заповідник навіть не моде надати дозвіл на збору рослин для гербарію без погодження з органами Мінприроди - каже Сергій Жила, колишній директор Поліського заповідника

Ми писали, не тільки ми, і кияни нам допомагають, і громада нам пише, але питання до вас, до комісії, щоб ви теж доєдналися, і написали зауваження, заперечення до цього звіту - Ірина Коцюба, еколог.