Під час сесії Житомирської облради депутати проголосували за низку звернень до Центральних органів влади

617

2020-й рік на Житомирщині офіційно оголошено роком музею Космонавтики. Таке рішення підтримали депутати облради під час сесії.

«В наступному році буде виповнюватись 50 років від дати створення музею. Ми піднімаємо сьогодні перед Центральними органами влади в державі про те, щоб надати даному музею статус Національного» — повідомив голова Житомирської облради Володимир Ширма.

Низку звернень до Центральних органів влади підтримали депутати. Одне із основних — про виділення Житомирщині коштів з держбюджету на покупку лінійного прискорювача. Йдеться про понад сотню мільйонів гривень, непосильна сума для обласної казни, каже голова облради Володимир Ширма. 
Також депутати під час 26-ї сесії підтримали обрання представників громадськості до складу поліцейських комісій ГУ НП в Житомирській області та обласного Управління поліції охорони. Проголосували і низку змін комунальних, зокрема тих, які стосуються лікарень. Про припинення комунальних закладів і установ й натомість створення комунальних некомерційних підприємств. Таким чином головні лікарі стають директорами