Майдан Соборний трансформують в активний громадський простір

792

Цими вихідними в рамках Європейського тижня мобільності головний майдан Житомира перетвориться на активний громадський простір. На майдані буде організовано три зони, кожна з яких відповідатиме певним міським активностям, які присутні на типовій вулиці сучасного прогресивного міста розповідає Олена Чернишова координатор проєкту «Паркування Соборного»

«Протягом двох днів у суботу та неділю тут буде організовано активні зони, паркові території, зони відпочинку, концертні, інформаційні та місце де можна відпочити, поїсти та погратися з дітьми. Захід проводиться в рамках Європейського тижня мобільності глобальної акції з підвищення активності, мобільності, безпеки руху пішоходів та велосипедистів. Ми запрошуємо всіх приєднатися, подивитися і протестувати, яким може бути майдан Соборний, якщо він належить всім містянам однаково. І якщо територія, яка тут організована, якісна, класна і активна» — розповіла координатор проєкту «Паркування Соборного» Олена Чернишова.

Створюють  даний проект за рахунок партнерських коштів, також 10%  на реалізацію проекту  виділили з міського бюджету. 
Організатори розповідають, що  для реконструкції та змін майдан Соборний обрали  більше року тому на загальноукраїнському містобудівному конкурсі.
Цими вихідними житомиряни можуть прийти на майдан Соборний та висловити свою думку щодо даного проєкту