11 виробників тепла на Житомирщині можуть залишити споживачів без тепла

Станом на 1 жовтня, на Житомирщині нараховується 6 виробників тепла, які не включені до реєстру споживачів газу жодного постачальника.

Вони мають забезпечувати теплом взимку як тисячі побутових споживачів, так і не побутові: це школи, лікарні та дитячі садочки. Ми сподіваємось що власники теплопостачальних компаній встигнуть підготуватися до опалювального сезону, і проблем із вчасним розподілом — каже Катерина Латій, фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою АТ «Житомиргаз».

Однак, виробники тепла, не включені до реєстру споживачів газу жодного постачальника, не матимуть права споживання природного газу з газорозподільної системи, а АТ «Житомиргаз», згідно із законодавством, — здійснювати доставку газу таким компаніям, розповідає фахівець із зв’язків з громадськістю компанії.
Згідно з Законодавством, у разі відсутності теплопостачальної компанії в Реєстрі споживачів будь-якого постачальника, АТ “Житомиргаз”, як Оператор ГРМ, буде змушене вжити заходів щодо припинення газорозподілу.
Діюче зараз законодавство не забороняє відключення споживачів газу навіть впродовж опалювального сезону. То ж АТ «Житомиргаз» закликає виробників тепла подбати про включення до реєстру заздалегідь , щоб опалювальний сезон для всіх споживачів розпочався вчасно та комфортно.