Голова ОДА про підсумки Форуму та реорганізацію ОДА

Звільнення Лагути і кадри. В облдержадміністрації оптимізують департаменти та управління. Віталій Бунечко заявив про звільнення його заступника з гуманітарних питань Ярослава Лагути.

Віталій Бунечко заявив: уже розглядають 2 кандидатури на вакантне місце заступника. Тим часом поки у голови ОДА є лише новопризначена Наталія Остапченко. За словами очільника області: деякі працівники колишнього формату адміністрації зловживали посадами, вже за тиждень анонсує гучні викриття, прізвищ поки не називає.

«Я вас запевняю, що саме при вас я передам документи до правоохоронних органів по діяльності окремих посадовців ОДА. Буде цікаво» — повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

Щодо фінансових переваг оптимізації ОДА — Віталій Бунечко говорить наступне: працівникам планують зарплати підвищити, водночас не приховує і свого окладу: 17 780 грн. Оптимізацію структури із «розправою над кадрами» не пов’язує, з корупцією теж.

І про результати українсько-білоруського форуму, який провели обласним коштом у сумі майже 3 мільйони гривень. Перш за все — це зміцнення зв’язків між країнами, називає голова ОДА і конкретні вигоди, включив до цього списку й надбання обласного центру