Американська астронавтка з українським корінням Гайдемарі Стефанішин-Пайпер завітала до Житомира

Американська астронавтка  з українським корінням Гайдемарі Стефанішин-Пайпер завітала до Житомира. Музей космонавтики запросив астронавтку На  Всесвітній тиждень космосу, так як тут знали бажання Гайдемарі ознайомитися з розвитком космонавтики радянських часів.

«Для мене завжди було цікаво відвідувати нові міста. я до цього ніколи не була в Житомирі. Звичайно я з великою зацікавленістю приїхала сюди. Я відвідала велику кількість космічних музеїв. Однак, мене дуже цікавила космонавтика радянських часів, представлена у вас. Хотілося побачити все ж таки інший бік медалі, як розвивалися не тільки американська космонавтика» — розповіла американська астронавтка Гайдемарі Стефанішин-Пайпер.

9 вересня 2006 року відбувся перший політ Стефанишин-Пайпер. Та вже через два роки, 15 листопада 2008 вона полетіла в космос вдруге на 14 діб. Батько астронавтки українець - Михайло Стефанишин народився в селі Якимів Кам’янко-Бузького району на Львівщині. У молоді роки емігрував до Сполучених Штатів Америки, де й народилася Гайдемарі.

Гайдемарі Стефанішин-Пайпер розповіла чому зробила вибір на користь професії підкорювача неба та поділилася формулою успіху: «-Завжди вірити в себе» та не здаватися